Vitamin K2 90 kapslí

Neohodnoceno
Značka: Viridian
999 Kč –6 %
999 Kč –6 % 936 Kč / ks
Skladem
Možnosti doručení
Zcela nový vitamín K2 extrahovaný pomocí speciální technologie z pokrmu natto – fermentovaných sojových bobů. Vitamín K je spojován především s procesem správného srážení krve, má však vliv i na další oblasti spojené s kondicí kardiovaskulárního systému. Především je jeho účinek spojen s procesem uvolňování vápníku do kostí, kam patří, a nikoli do krevního oběhu, kde se u ukládá v cévách. Mimo jiné má také vliv na oblast insulinové sensitivity.
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vitamin K2
 

Zcela nový vitamín K2 extrahovaný pomocí speciální technologie z pokrmu natto – fermentovaných sojových bobů. Vitamín K je spojován především s procesem správného srážení krve, má však vliv i na další oblasti spojené s kondicí kardiovaskulárního systému. Především je jeho účinek spojen s procesem uvolňování vápníku do kostí, kam patří, a nikoli do krevního oběhu, kde se u ukládá v cévách. Mimo jiné má také vliv na oblast insulinové sensitivity.
 
Produkt je určen pro všechny jedince zaměřené na:
 
- Kondici kardiovaskulárního systému
- Insulinovou sensitivitu
- Kondici a pevnost kostí
 
Vitamín K a kardiovaskulární systém
 
Je prokázána souvislost mezi dlouhodobým nedostatkem vitamínu K a zvýšením ukládáním vápníku v cévách. Ty jsou pak méně a méně pružné, až může po čase dojít k rozvoji vážného problému – cévy musí být kvůli správnému proudění krve pružné a schopné se stahovat a roztahovat. Tím nejvážnějším problémem je buď ischemická choroba srdeční nebo onemocnění periferních tepen, typicky na nohách nebo chodidlech.
 
Vitamín K a srážení krve
 
Vlastnosti vitamínu K souvisí s činností speciálních druhů proteinů, které ve spojení s kolagenovými vlákny produkují krevní sraženiny – ty zabrání krvácení a vytvoří takzvaný thrombus, velkou krevní sraženinu, která se později promění v novou tkáň.
 
Vitamín K a inzulinová sensitivita
 
Čím méně jsme citliví na hormon inzulin (který je vyplavován po každé konzumaci především sacharidů), tím více jej potřebujeme, abychom udrželi stabilní hladinu glukózy v krvi. Klesající inzulinová sensitivita postupně může vést až inzulinové rezistenci, která je průvodním jevem vzniku diabetu typu 2. Vlastnosti vitamínu K souvisí s činností speciálních enzymů, které nárůst inzulinové sensitivity brzdí.
 
Čistota produktu
  • Všechny složky jsou 100% aktivní
  • Použita je výhradně forma kvalitních kapslí rostlinného původu, s obsahem „volného“ prášku (značka Viridian Nutrition nevyužívá formu levnějších tablet z důvodu vysokého obsahu balastních „pojiv a lepidel“, která mohou tvořit až 50 % tablety)
  • Produkt neobsahuje geneticky modifikované, či ozařované složky
  • Neobsahuje složky živočišného původu: vhodné pro vegany
  • Neobsahuje konzervační prostředky, umělá barviva, pšeničný lepek, pšenici, laktózu, přidané cukry, kvasnice, stearát hořečnatý, kyselinu stearovou

Balení: 90 kapslí (12,6 g)

Dávkování: 1 - 2 kapsle denně s jídlem, nebo dle doporučení lékaře. Balení obsahuje 45-90 dávek.

Upozornění: Nevhodné pro děti. Těhotné a kojící ženy užívání konzultujte s lékařem. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nenahrazuje vyváženou pestrou stravu. Vhodné pro vegany. Skladujte v suchu a chladu, mimo dosah dětí. Extrahováno z natta (připraveného ze sójových bobů fermentací prostřednictvím Bacillus subtilis). Netestováno na zvířatech.
 


Výživové údaje:
 
 Počet dávek v balení: 10 - 30
 1 kapsle obsahuje
 % RHP*
 50 ug
 67 %
% RHP - referenční hodnota příjmu vitamínů a minerálních látek.


Složení: Vitamín K, obal kapsle (hydroxypropylmethylcelulóza), alfalfa (Tolice vojtěška), spirulina, borůvka.
 


Doplněk stravy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: