Protein&Co. Inulin (vláknina z kořene čekanky) 250 g

Neohodnoceno
Značka: Protein&Co.
99 Kč / ks
Skladem
Možnosti doručení

Inulin – vláknina z kořene čekanky je výborným pomocníkem na podporu trávení, snížení hmotnosti i při léčbě cukrovky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Inulin je jemný bílý prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává horkovodní extrakcí z kořene čekanky. Vyznačuje se nasládlou chutí a dobrou rozpustností ve vodě. Hodí se jako zahušťovadlo do polévek či omáček a jako sladidlo.

Inulin je nízkokalorická rozpustná vláknina, která obsahuje 1,5 kalorie na gram. Ačkoliv je inulin typ sacharidu a je tvořen molekulami fruktózy, obsahuje výrazně méně kalorií než sacharidy, protože vláknina nemůže být štěpena nebo absorbována trávicím systémem. Po konzumaci absorbuje rozpustná vláknina vodu a mění se na gelovou substanci.

Inulin funguje v tlustém střevě jako potrava pro přátelské bakterie. Podporuje správné zažívání, pomáhá při hubnutí a v léčbě cukrovky. Ačkoliv je vhodný pro většinu lidí, pozor by si na něj měli dávat lidé trpící některými druhy alergií nebo intolerancí fruktózy. Pokud se rozhodnete inulin užívat, začínejte vždy s nižší dávkou, kterou budete postupně navyšovat.

 

Inulin:

  • pomáhá zlepšit trávení;
  • ulevuje od zácpy;
  • podporuje snižování hmotnosti;
  • užívá se při léčbě cukrovky.

 

Složení: Inulin 100%

Nutriční hodnoty na 100 g: energie 840 kJ / 201 kcal, tuky 0 g, sacharidy 10 g (z toho cukry 7 g), bílkoviny 0 g, vláknina 90 g

Použití: Jednorázová dávka činí 10 g (2 kávové lžičky) 1× denně. Inulin užívejte nejlépe 30 minut před jídlem nebo po něm.

Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu mimo přímé sluneční záření při teplotách 4–25 °C. Nevystavujte mrazu. Skladujte mimo dosah dětí. Nevhodné pro děti. Spotřebujte do data minimální trvanlivosti uvedeného na obalu, nebo do 6 měsíců po otevření. Výrobce neručí za škody vzniklé nesprávným použitím.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: SUPERPOTRAVINY
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: