Nepasterizovaný kaviár z divokého lososa (Kamčatka)

Neohodnoceno
950 Kč / ks
Skladem
Možnosti doručení

Syrové jikry divokého růžového Kamčatského lososa z nemražené suroviny. Malossol.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pokud objednáváte kaviár, nevolte dobírku. Zasíláme vždy chlazené s ledovou vložkou a pouze s platbou předem. Za chladící vložku i obal již neplatíte. POZOR, kvůli politickým důvodům je aktuálně název na etiketě změněn z azbuky, původ je však stále stejný a to Kamčatka (RU)!

CAVIPOINT Alaska malossol "Kamčatský standard" - Je nepasterizovaný červený kaviár z jiker nejkvalitnějšího divokého lososa růžového z Kamčatky. Kamčatka je divoký Ruský ráj/kraj daleko na východě Sibiře. Jde o odlehlý poloostrov sopek v Tichém oceánu izolovaný od zbytku pevniny skoro jakoby to byl ostrov. Díky své naprosté absenci průmyslu si uchoval panenskou přírodu a jedinečně čisté prostředí. Na Kamčatku se dnes dá dostat takřka pouze letecky. Kamčatka je málo obydlená a její divokou tajgou se toulají hnědí medvědi, řeky jsou plné lososů a vzduch, voda i půda jsou panensky čisté.

Růžový losos ulovený v divočině Kamčatky je jedinečný v tom, že se ve volné přírodě živí přirozeně pouze planktonem, malými rybkami, kraby, krevetami, slávkami a jinými korýši a jeho strava neobsahuje umělé přísady, hormony a antibiotika, jak je tomu bohužel často u ryb pěstovaných na farmách člověkem. Právě na Kamčatce, jen tři týdny v roce, cca od půlky července do začátku srpna, se rodí nejchutnější a jedinečný kaviár z lososa z hlediska obsahu živin, vitamínů a minerálů.

Kamčatský červený kaviár Oncorhynchus gorbusha má jasně oranžovou barvu, příjemnou vůni moře, hustou konzistenci a bohatší chuť ve srovnání s kaviárem růžového lososa získávaným na Aljašce. Jen na Kamčatce a nikde jinde na světě se ryby loví nevodem 400 m od pobřeží a každá živá ryba končí v přímo na pobřeží umístěných facilitách, jež zpracovávají jen nejčerstvější ryby a sklízejí ten nejlepší lososí kaviár světa.

Kamčatský červený kaviár má nejen úžasné chuťové vlastnosti, ale je zejména zdrojem supervýživy:

  • Obsahuje hojnost minerálů a stopových prvků, jódu, vápníku a hořčíku, železa, selenu, draslíku, fluoru, fosforu i chrómu.
  • Esenciálních mastných kyselin omega-3 (EPA, DHA) a surového cholesterolu
  • Vitamínů skupiny B (zejména nálož B12 a B5), A, D, E, K2 a další cenné vitamíny a minerály..

Jak učím dlouhé roky, vlastně všechna vajíčka konzumovaná člověkem (rybí jikry, křepelčí a slepičí vejce, i pštrosí apod.) jsou v první řadě zdrojovým základem potencionálního nového života a tedy i kompletním zdrojem živin pro život potřebných (kromě vitamínu C obsahují vejce zdravých divokých zvířat všechny esenciální živiny). Stačí jich malé množství pro velkou nálož výživy (bohatá skromnost) a v případě rybích jiker (kaviáru) jde navíc o neuvěřitelnou delikatesu. Protože jazyk, je nejlepší lékař a tělo dobře ví, proč mu bohatá výživa chutná.. 

Rybí jikry nebo rybí vejce jsou od pradávna posvátným jídlem po celém světě. Dr. Veston Price ve svých spisech podrobně popsal, jak dlouho se domorodci z And vydávali nést sušené rybí jikry od moře zpět do svých vesnic vysoko v horách (někdy i stovky mil), aby těm v plodném věku dodali živiny potřebné k početí zdravých dětí. Tato vejce bohatá na živiny jsou bohatá na vitamíny A, D i K2 (aktivátor X) a spolu se zinkem, jódem a mastnou kyselinou DHA tak ukrývají často defictiní a silnou supervýžvu pro kojence, děti, i dospělé. Podle nedávné analýzy financované WAPF UBE Laboratories obsahují rybí vejce 17 000 IU vitaminu D na lžíci! Eskymáci konzumovali ve velkém množství jikry z lososa a jiných ryb, často denně. V teplé sezóně se lososová jikra sušila na slunci, aby byla zachována pro použití po celý rok (zejména pro těhotné ženy). Zatímco většina lidí spojuje rybí vejce s kaviárem, technicky jediné rybí jikry klasifikované podle tohoto jména pochází z prehistorického jesetera beluga beluga. Všechny ostatní odrůdy jsou jednoduše rybí vejce nebo jikry a neměli by se vlastně nazývat kaviárem (i když se obvykle připravují stejným způsobem). Proces kaviáru totiž zahrnuje oddělení rybích vajec od membrány jejich průchodem přes síto. Tekutina se odtlačí a vejce se lehounce osolí a čerstvě uzavřou v malých plechovkách nebo sklenicích. Méně kvalitní kaviár se případně pasterizuje či jinak upravuje a doplňuje aditivy.

Složení: jikry z divokého lososa (ryby)* (Oncorhynchus gorbusha) 96%, jedlá sůl, konzervant: kyselina sorbová. *alergeny

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota: 1055 kJ / 252 kcal, tuky: 18 g, - z toho nasycené mastné kyseliny: 3,2 g, sacharidy: 4 g, - z toho cukry: 0 g, bílkoviny: 25 g, sůl: 3,3 g.

Hmotnost: 200g

Balení: prémiové sklo 200g

Kvůli podmínkám skladování nepasterizovaného kaviáru jej vždy zasíláme pouze chlazený a ne na dobírku.

Skladujte při teplotě: 0°C až +4°C. Chrantě před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do pár dnů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: